DIY Play and go

Twee weken geleden werd er een lief klein ventje geboren. Het babybezoek stond deze middag gepland (jawel, eens een baby die geen maanden op een bezoekje moet wachten), maar zoals gewoonlijk moest ik deze morgen nog aan het cadeautje beginnen. Het stofje had ik al in huis, want ik wist op voorhand dat het kaartje en de geboortesuikers in vosjesthema stonden gepland. Het idee zat ook al in mijn hoofd, dus ik kon vlot starten met het uittekenen van het patroon. Drie uur later was dit het resultaat. Zoals jullie zien, is het een speelmat/zak geworden. Ik vind dat zelf een superhandig ding om Duplo, auto’s, dino’s … in te bewaren en om mee te slepen op weekend.
DSC_0079 (2)DSC_0077 (2)DSC_0083 (2)
Voor de geïnteresseerden, ik tekende een cirkel met 1m diameter en daarnaast 5 stroken van 6x48cm. Die laatste zijn de tunnels voor het koord. Je stikt eerst de korte kantjes van de stroken twee keer één cm om en daarna plooi je de stroken dicht en speld je ze op de goeie kant van de binnenstof. Je legt beide cirkels met de goede kanten op elkaar en de tunnels ertussen en je stikt ze dicht. Laat wel een keergat van 15 à 20cm om te kunnen keren. Daarna stik je de cirkel (en zo dus ook het keergat) nog eens door op 3 à 5mm. Verder heb je dan alleen nog een stuk katoenkoord nodig van ongeveer 4 à 5m en rijg je die met behulp van een sluitspeld door de tunnels en klaar is Kees!
Ik ben blij met het resultaat, hopelijk de mama ook!
Jo-Lynn

2 gedachtes over “DIY Play and go

  1. Dat is nog eens een goed idee om in de zomer te maken als er een jongetje bij komt in de familie. Eens iets anders dan een dekentje op kruippakje,hé!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s