Berlijn: mijn top 5

Quality time met zijn tweeën … iets waar we al jaren werk van willen maken, maar wat ons nog maar 2 keer gelukt is de afgelopen vijf jaar. Maar dit weekend was het eindelijk zover. Vier dagen Berlijn – allé drie, want we gingen met de auto (what did you expect?). En wat heeft dat deugd gedaan!

Zeven jaar geleden – toen nog kinderloos – bezochten we het prachtige Berlijn ook al eens, dus de klassieke fietsstadstour met gids deden we al eens, alsook de Berlijnse zoo, het Jüdisches Museum en het Deutsches Technikmuseum. Stuk voor stuk aanraders. Deze keer zochten we eerder de rust op en probeerden we vooral te genieten van de sfeer die overal in Berlijn heerst. De weergoden waren ook milder dan verwacht, want we kregen maar liefst drie droge dagen met enkele uren zon voorgeschoteld. Zalig!

Voor wie zo’n tripje ook wel ziet zitten: hier mijn top 5:

 1. Rommelmarktjes op zondag
  Op zondag zijn de winkels gesloten in Berlijn, maar is er genoeg te doen op de verschillende pleinen die Berlijn rijk is. Mijn favoriet: Flohmarkt im Mauerpark, de ideale afwisseling tussen muzikanten, entertainers, eettentjes en creatievelingen die hun hebbedingen uitstallen.
 2. Kreuzberg
  Een hele creatieve buurt (lees: platenzaken, wol- en stofwinkels, muzikanten, cafés, pleintjes …) waar je zeker eens moet binnenspringen in die Markthalle. Je kunt er iets lekkers eten en genieten van straattheater, optredentjes …
 3. Tempelhof
  De voormalige luchthaven van Berlijn is zeker ook een bezoekje waard. Wandelaars, joggers, fietsers, moeders met buggy’s, spelende kinderen, jongeren … Iedereen vindt zijn plaatsje op het uitgestrekte veld en de landingsbanen. Je mag er zelfs barbecueën.
 4. Vapiano
  Een pizza-pasta-risottorestaurant waar je een heel mooie keuze aan glutenvrije gerechten hebt. We aten er drie avonden op rij, dus dat zegt al veel!
 5. Idee (deel van KaDeWe)
  Hét walhalla voor creatievelingen: stof, wol, papier, verf, gips, juwelen, mozaïek … werkelijk alle knutselspullen vind je daar! En alles in een heel hip jasje. Ik heb me serieus moeten inhouden …

Verder bezochten we ook nog het DDR-Museum (maar té druk op zondag), het RAW-Gelände, de rommelmarkt op Boxhagener Platz, Karstadt (ook een ruime keuze aan creatieve spulletjes), Bikini Berlin (pop-upconcept), Rausch Schokoladenhaus, de Monkey Bar (met uitzicht over de zoo). Kortom, we hadden een machtige vierdaagse. De batterijtjes zijn opnieuw opgeladen!

Jo-Lynn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s