Coeliakie: enkele tips

De do’s-and-don’ts somde ik al eerder op, maar het leek me handig om ook enkele concrete glutenvrije tips met jullie te delen.

In de supermarkt vind je (mits wat zoekwerk) glutenvrije vervangers voor heel wat producten. Enkele bekende merken zijn:

  • Schär (Delhaize, AH, Carrefour, Colruyt): bloem, paneermeel, afbakbroodjes, pizzadeeg/bodem, taartdeeg, wraps, koekjes (de lekkerste zijn de Chocosticks), diepvriespizza/kipnuggets/bitterballen (Delhaize)
  • Céreal (Delhaize, Colruyt, Carrefour): ontbijtcrackers, craquottes, koekjes …
  • Damhert (Delhaize): koekjes, ontbijt …
  • Peak’s (couscous)
  • Consenza (AH): wraps
  • Nogluten (nog niets van getest)
    Ook hebben enkele supermarkten glutenvrije producten van hun huismerk zoals pasta (lidl, aldi, Carrefour …). In de biowinkel zou je ook een groot aanbod hebben, maar daar ben ik nog niet geraakt. Voor alle zekerheid bio is niet hetzelfde als glutenvrij.

Bij sommige bakkers (Lefevere en Michel (op dinsdag) in Heist) kun je glutenvrije pistolets, boterkoekjes, chocomousse of een Merveilleuxke kopen (schuim van scheten met slagroom kan dus geen kwaad :-)). Bij Le Pain Quotidien is het glutenvrij brood dan weer het lekkerst. Bakkerij Martens in Oostkamp zou ook een groot aanbod hebben.

Ook Leonidas heeft blijkbaar een glutenvrij assortiment pralines en bij Moeder Babelutte zijn de neuzekes prima in orde!

Op het wereldwijde web zijn er ook heel wat recepten voor glutenvrij gebak/tapa’s/… te vinden. De site van missglutenvrij is al een fijne start hiervoor.

Als ik nog meer interessante tips met jullie wil delen, dan voeg ik ze toe aan dit bericht zodat ik jullie niet onnodig blijf bestoken met mijn glutenvrije weetjes! Tips van jullie kant zijn en blijven zeker en vast ook welkom!

Groetjes

Jo-Lynn

Advertenties

2 gedachtes over “Coeliakie: enkele tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s