5 dingen die ik bijleerde uit de webinar van Verbeelding

Een klein uurtje geleden volgde ik online de webinar van Verbeelding. De webiwatte? Dat was mijn eerste reactie bij het lezen van haar blogpost enkele weken terug. Een webinar dus. Dat is een soort livestream minicursus waarbij je de ‘lesgeefster’ in beeld ziet terwijl ze je wat bijbrengt over een thema, in dit geval bloggen. Onder het videoscherm kun je chatten met de medevolgers en live vragen stellen. Heel interessant allemaal, vind ik.

Dat de kiddos om 19u30 in bed moesten, de tv, dampkap en radio op stil werden gezet en de volumeknop van de laptop op het maximum werd gedraaid, waren maar enkele gevolgen van het experiment. (Er was ook nog een Bartman die zich ziek heeft gelachen in de zetel, omdat ik heel ijverig notities aan het nemen was … Jaja, eens een leerkracht altijd …)

Terug naar de webinar. Ik volg Verbeelding al een tijdje en ik moet zeggen die blog is AF. En daar kan ik maar van leren …

5 dingen die ik vanavond bijleerde:

 1. Schrijf alsof je het zou vertellen aan je beste vriendin en laat je niet afschrikken door duiveltjes op je schouder die je influisteren: Ja maar, je bent leerkracht Nederlands en je moet het goede voorbeeld blijven geven … Een nondekuutje kan dus geen kwaad en een minder goede zinsconstructie verpest mijn blogbericht niet. Ik kan niet altijd en overal leerkracht zijn … Ahja!
 2. Durf eerlijk te zijn. Soms twijfel ik heel lang voor ik iets op het wwww (het wereldwijdewispelturigeweb) zwier, want ik zou maar eens iemand moeten kwetsen door wat ik schrijf of ik zou mezelf misschien wel te kwetsbaar kunnen opstellen of wat gaan die twee kleine rakkers later vinden van hun moeders uitspattingen …
 3. Zorg voor een aantrekkelijke eerste zin zodat je blog op sociale media sneller aanslaat. Dit is een eerder praktische tip, maar als blogger wil je toch graag wat lezers verzamelen.
 4. Deel je blog op in categorieën of rubrieken zodat lezers gerichter de informatie kunnen vinden die zij interessant vinden. Ik probeer dat al enigszins te doen door met tags te werken zoals DIY, mama … maar misschien moet ik dit nog eens verder uitwerken.
 5. Stel je lezers een vraag aan het einde van je blogbericht. Nodig hen uit om deel uit te maken van jouw blogosfeertje. Betrek ze bij je blog en wie weet leven oude vriendschappen weer op of leer je nieuwe mensen kennen.

 

Bij deze vuur ik mijn eerste vraag op jullie af: Waarom lezen jullie graag mee op mijn blog? Durf gerust een reactie achter te laten, ik ben er oprecht nieuwsgierig naar …

 

Bedankt, Verbeelding, voor je enthousiasme en hopelijk tot blogs! Wie de webinar graag zelf wil bekijken, kan dat nog tot 30 november via de Verbeeldingblog.

xxx

Jo-Lynn

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13535527/?claim=kt7bmsdetr5″>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

Advertenties

6 gedachtes over “5 dingen die ik bijleerde uit de webinar van Verbeelding

 1. Omdat het aangenaam is om jouw blik op de zaken even te verkennen. Vlot, gevat en door de ogen van een mama… toch net iets anders dan die van een papa.

  Like

 2. Omdat het aangenaam is om jouw blik op de zaken te verkennen. Vlot, gevat en de ogen van een mama verschillen toch net een beetje van die van een papa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s