Drie redenen waarom Centerparcs De Eemhof de moeite waard is

Herfstvakantie, de ideale periode voor een midweekje Centerparcs. De kindjes kijken er telkens enorm naar uit om ‘op reis te gaan’ en dit keer was het een topper van jewelste.

Waarom De Eemhof de moeite is?

Wij verbleven in een verzorgd appartement voor 8 personen in het gedeelte Marina aan de haven. De auto kon voor de deur blijven staan en het uitzicht was prachtig! De kindjes deden niets liever dan naar de voorbijvarende vrachtschepen kijken. Het appartement was zeer ruim en ideaal voor de wintermaanden. In de zomermaanden zou ik misschien eerder een bungalow met tuintje kiezen, want van op het terras kijk je gemakkelijk binnen bij de andere buren.

Het zwembad vonden we ditmaal echt super. De wildwaterbaan, de glijbaan met banden, het golfslagbad, de stroomversnelling … het was er allemaal. Ook hadden we voor het eerst niet echt het overvolle door iedereen gekende subtropisch zwembadgevoel.

We deden er enkele fijne uitstappen in de buurt.
De Oostvaardersplassen, een prachtig natuurgebied op slechts een halfuurtje rijden van het park is echt de moeite. De Camargue in het klein (zonder de flamingo’s dan …).


Ook het dorpje Spakenburg met zijn typische vissersboten en gezellige winkeltjes is een bezoekje waard. Je kunt om het uur met de boot overzetten vanuit het park. Drink daar zeker een warme chocomelk bij CHO&CO!

Het dierenpark in Amersfoort is net zoals de dierentuin in Arnhem (die we vorig jaar bezochten) heel verzorgd en de ideale zoo voor kleine kinderen. Voor het eerst een dierentuin waar we Lenn of Lou niet telkens omhoog moesten heffen om de dieren te zien, de ramen waren echt op hun hoogte voorzien. De dieren zag je ook van heel dichtbij, je kon zelfs een pedalo huren om rond het apeneiland te varen.

Als je het Mis niks-pad volgt, kom je voortdurend speel- of klimgelegenheden voor de kids tegen. Je kunt zo bijvoorbeeld over een hangbrug boven de beren lopen.

Het dinopark spreekt tot de verbeelding van 3-jarigen, maar is misschien minder indrukwekkend voor oudere kinderen. Lenn en Lou hadden er alleszins een heel fijne tijd!

Jo-Lynn

Advertenties

Een gedachte over “Drie redenen waarom Centerparcs De Eemhof de moeite waard is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s