Een beetje extra warmte

De winter is bijna in het land, tijd voor wat extra warmte!

Ik besloot om me eens te wagen aan warmtekussentjes. 

Het duurde gelukkig niet te lang voor ik uitgedokterd had hoe ik eraan moest beginnen. De grootte speelde niet zoveel rol, dus knipte ik een voorpandje op het gevoel en dan twee achterpandjes op 2/3 formaat van het voorpand ongeveer. Zo overlappen de twee achterpandjes en kan ik het kussen makkelijk in en uit de hoes halen. 

Mijn eerste twee exemplaren heb ik met rijst gevuld. Aangezien ik nog niet onmiddellijk doorhad dat die 2/3 verhouding wel vrij belangrijk was, heb ik de achterpandjes voorzien van velcro zodat de hoes goed dicht blijft.


Een eerste exemplaartje maakte ik speciaal voor iemand die wel wat extra warmte kon gebruiken in deze moeilijke periode. Exact een jaar geleden moest ze afscheid nemen van haar klein prutsje die toen ongeveer de leeftijd had van mijn oudste zoontje en ik wou toch even tonen dat ik nog steeds aan hem denk. Ik stempelde ook een bijpassend kaartje met de clearstamps die ik een jaartje geleden kocht bij Boekenvoordeel.

Stofje: Kruidvat

Een tweede exemplaar is voor een babymeisje dat in februari verwacht wordt. Afgelopen weekend was er een babyshower voor de mama en daar horen natuurlijk cadeautjes bij! Eerste twijfelde ik of ik wel iets zelfgemaakts zou geven (want niet iedereen is daarvoor te vinden), maar dan dacht ik ‘ik waag het er maar op’. Ik denk wel dat ze tevreden was…

Een derde exemplaar is voor mijn oudste pateetje. Ik gebruikte het bambistofje waar ik al eerder een nachtlampje mee maakte. Dit keer vulde ik het zakje met lijnzaad. Ik had her en der op verschillende blogs al gelezen dat die de warmte langer vasthouden en geen onaangename geurtjes afgeven. Het proberen waard dacht ik!

 Stofje: Stoffenspektakel


Als iemand meer uitleg wil bij de warmtekussentjes: shoot! 🙂


Veel liefs


Skunkamamsie

Advertenties

3 gedachtes over “Een beetje extra warmte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s